Arbetade tidigare på några olika reklambyråer i södra Sverige, bl.a. en i Malmö. Vi var ca 20 st på byrån som slogs om utrymmet på tolfte respektive trettonde våning. Allt var väldigt trendigt, coolt och flärdigt men traditioner hölls det på så därför var det inte helt ovanligt att det bjöds på svartsoppa. Jag som var den ende "Göteborgaren" (läs Horred...!) såg fram emot den första skånska middagen mest av alla. Älskade nämligen soppor av alla de sorter!
- Jättegott och lite annorlunda, spännande smak - dessutom kul med en SVART soppa! utbrast jag på bred västgötadialekt och hämtade påfyllning två gånger.
Vad jag då inte visste om var att huvudingrediensen bestod av GÅSBLOD!
Ständigt dessa förutfattade meningar - tänk om man kunde bli av med åtminstone hälften av dem - så skulle livet vara bra mycket trevligare...(och godare).
Svartsoppa, är en soppa som lagas av bland annat buljong och blod (helst gåsblod), reds och smaksätts med till exempel sirap, starkvin, cognac, vinäger, nejlikor, ingefära och kryddpeppar. Till soppan serveras kokta äppelklyftor och katrinplommon samt gåsleverkorv och kokt gåskrås. Det är en rätt med anor från renässansen. Numera är svartsoppa den klassiska förrätten till en gåsmiddag.