Mormors marängtårta

Matfoto / Permalink / 3

Foto: © Catrin Lanai



Den här tårtan har vi haft på många skolavslutningar, födelsedagar och midsomrar.

Enkel, supergod och svår att misslyckas med


Mormors Marängtårta


vispa 6 äggvitor med

4 dl socker i 15 min.

blanda i 3 msk vaniljsocker +

1 ½ tsk vitvinsvinäger

 

rita en mattallriks storlek på ett

smörpapper (på en plåt)

Bred ut smeten på pappret

150 ° - mitt i ugnen

45 min.


stäng av ugnen men låt marängen stå kvar i ugnen på eftervärme i en timma.

(Skulle det bli längre än så - typ över natten - är det ingen fara)

 

Garnera med 5 dl vispad grädde

färska jordgubbar eller hallon

(frysta bär kan bli lite vått +

att de färgar av sej på grädden)

 

#1 - - Marie Ingemarson:

Åh, tack för receptet!

Tårtan var verkligen en hit!

Min man är ganska svårflörtad, när det gäller sötsaker, men den här gick verkligen hem!

Bakar den till Jacobs 12 års dag!

#2 - - Catrin:

Kul! Den är busenkel ;)

#3 - - Josefine Bergqvist:

Ja, du den här tårtan var helt fantastiskt god :) Tusen tack för receptet! Perfekt för sommarfester och barnkalas.

Ha en mysig kväll!

Kram Josefine

Till top