Ugnsrostad müsli

Matfoto / Permalink / 0
 
Den här müslin har gått varm i vaniljyoghurten under hela 2014 hemma hos oss så tänker därför dela med mig till dig av det här enkla receptet. Vi lever ju i sundhetens årtionde och med det här på frukostbordet har du en bra start på både dagen och det nya året vi nu står inför.
 
Förvara den ugnsrostade müslin i en fin glasburk med lock och låt stå framme i köket! Hemtrevligt, snyggt och läskande gott - om du frågar mig och dottern vill säga. Enligt yngste sonen och äkta mannen ser det mer "läskigt" ut. De tänker under inga omständigheter smaka utan kör vidare på Kellogs Cornflakes även år 2015 hälsar de... MEN för alla er andra: håll till godo!!!
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Ta fram en stor bunke och blanda ihop:
3/4 liter havregryn
1/4 liter rågflingor
2 tsk kanel
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
4 dl grovhackad sötmandel
 
Värm i en gryta:
1 1/2 dl vatten
3 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1/2 tsk havssalt eller vanligt salt
 
Häll i en tunn stråle ned vätskan i bunken med de torra ingredienserna och rör om.
 
Lägg över blandningen på en stor ugnsplåt och rosta i mitten av ugnen i drygt en halvtimma. Tänk på att röra om i müslin så att allt blir rostat och torrt.
 
Efter ugnen tillsätt:
1 dl riven kokos
1 dl krossade linfrön
1 dl hackade torkade tranbär
2 dl gojibär
2 dl russin
 
Nu doftar det helt underbart i hela huset - jag lovar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Robin

, Tinablick / Permalink / 0
 
Haft flera långa, härliga juldagar då vi kunnat ta en CV-bild men såklart blev det inte av förrän sista dagen och med hjälp av ett takfönster och sidofönster som vi hann med att få en dagsljusfotografering i sista sekund. December 2014 har nog slagit rekort i korta dagar... 
 
Vid de allra flesta jobbsökningar nuförtiden krävs ju som ni alla vet även ett nytaget foto och nu med bara ett halvår kvar till att bli färdig Nationalekonom börjar det bli hög tid för Mr Lanai  att kolla sig om i Sverige eller övriga världen efter ett jobb för att utveckla de nya kunskaperna på riktigt. 
 
Mor & far önskar dig allt gott i hela världen. Det är du värd! ♥
 
 
 
 
 

Förskolekids

, Förskola / Permalink / 0
 
 
 
 
Senaste åren har det varit en del debatt om förskolefotograferingens vara eller icke vara. På den här förskolan önskar föräldrarna trots allt ha bilder och pedagogerna följer mammorna och pappornas önskan.
Det är ju en väldans tur för mig som tycker det är livskvalité att få träffa småfolk - de allra flesta tycker om att prata en stund om sig själva och om livet i största allmänhet...! Och jag älskar att lyssna på klokheterna de anförtror mig :)
 
 
 
Till top