Skoshopping? Not...

Resor / Permalink / 0
© Catrin Lanai
Lite fotosession i Roms innerstad sitter ju inte helt fel för den modeintresserade...bara att NJUTA. Små skor för 15 000 kr var inte en helt ovanlig syn. Alltså blev det fönstershopping vi sysslade med. Inspirationen rök ur öronen...

Bella/belissimo-landet

Vårt bröllop / Permalink / 9
© Jan Lanai
Via nätet fick vi i våras kontakt med en svenska i Italien som hette Monica Marta. Hon hade erfarenhet av bröllop i Rom så vi bad henne ta fram lite olika förslag på det mesta som kan röra ett giftermål i främmande land. Hon var mycket proffsig i vår mailrelation och vi fick fullt förtroende för henne trots att vi aldrig träffats.
Här blir jag stylad i håret av Rosanna, smink och naglar stod Moira (den yngre kvinnan) för. Killen i bakgrunden är också inblandad i salongen men här i mitt fall - bara smakråd. Och förmodligen bög, för den som undrar upplyser Janne. Vad han nu fick det ifrån...?
Blev överröst av gestikulerande händer och utrop typ:
- Bella - bella - bella - belissimo! Fantastico! Super!
- Yo ar our Grace Kelly!
- Vonderfoooool!!!!
- Romantico donna, svedoise!
Den äldre damen försökte sej på en konversation med mej och Janne....
- Bimbo? Maskulino? Feminino? hon slog frågande ut händerna så hårnålarna flög iväg ut i rummet. Min blivande man som det är ordning och reda med kröp runt på alla fyra och plockade upp nålarna.
- Multie grazie mr. Jan!
- You look just like my man at home, same face, body, everything! sa den yngre av damerna på stapplande engelska.
- Vad menar hon? frågar jag smått förskräckt min sambo. "Bimbo, maskulino, feminino". Tankarna for runt i huvet...vilka har vi hamnat hos egentligen???
- Hon undrar om du vill se ut som en bimbo! svarar min blivande och ser lite full i skratt ut.
- Ja...eller maskulin...Brukar man se maskulin ut som brud? Här i Italien är det kanske en vanlig fråga...
Kände att blodet för några sekunder frös till is i mina ådror.
Den goa damen - Rosanna - gav sej inte i sin undran utan fortsatte att fråga om bimbo osv och efter en liten stund förstod vi. Hon undrade om flickan bland våra barn var lika blond som jag.
- Phhhuuu...
Senare på dagen fick vi reda på att Rosanna var en riktig kändis i Rom. Hon har bl a hand om prinsessans hår i Italien och följer även med på hennes resor för att alltid finnas till hands om nåt hårstrå ligger fel. Nancy som Svennis datade för ett tag sen är även hon stammis hos Rosanna och Moira som ofta jobbar som ett team. Två tjocka pärmar var späckade med kändisar som kunder och nu vill hon även ha in mej på bild i en av pärmarna. Jämte Nancy - hon är ju nästan lite svensk...
© Jan Lanai

Hitta oss...!!!

Vårt bröllop / Permalink / 29
© Denise Lanai
Hade lite ärenden att göra i Rom. Mycket att stå i några heta dygn med närmsta familjen. Försök hitta oss i myllret om du kan. Ledtråd: Min klänning är vit. Och lång.
Till top